BLOGGER TEMPLATES AND MyYearBook Layouts »

Tuesday, 14 May 2013

ohh HERBALIFE ! takdir menemukan kita

assalamualaikum..

lamanyeerr tak update blog . heee . knapa ea tiba2 rasa nak update . yelaa kite nak share benda ni . nak taw x . masa pergi preceptor kat melaka i have gain weight about 13kg ! hahahaha . dasyat weyh . xtaw la aku ni . makin susah hati makin gemuk . makin gemuk xsedar2 nak kurskan badan . lpas je duduk rumah mama pakse jangan makan nasik . haihh aku bagai nak giler gak . kejap2  curik makan . yela sebelum ni xpernah brenggang ngan nasik . tibe2 kne gituu . dalam sebulan aku turun 3 kg jee . mana tak nye , x mkn nasik tpi makan mcd . hahaha . at the end aku kenal la ngan mamat ni . kenal kat we chat pulak tu . ak approve sebab name dye ade herbalife . lama dah aku nak try . tp xberani . so knal je mamat ni dye offer jd coach aku maka bermula la kisah cinta bersama herbalife . heehhehe . then dye suruh try 8 hari dulu . aku minum x consisten punn . minum sehari sekali je . kalau nak ikotkan prog lost weight 2 kali shari . then coach la ajar minum air banyak2 ni . sampai kencing pun xpayah cakap la . toilet tu dah jd kawan baek aku . hahaha . lepas lapan hari minum aku timbang turun dalam 300gram je . mak ai sedih xpayah cakap laaa . sebab makcik2 yang lain 8 hari dah 3 kg tau turun . so aku pun down la , tapi naseb la ad coach yang x prnah pnat layan kerenah aku ni . tq so much my coach . huhu . lpas beli product , kita minum 10 hari datang timbang turun 2kg weyhh . wala wala happy nye . maka dengan itu tak boleh la nak putus asa . tq coach . nak tengok x coach aku . ni nak curik gmba dye kt fb . hahahaha

haa this my coach .
penaik semangat . guru . segalanya la
thanks coach ;)

nak tngok tak prubahan aku
haa ni laa . ad shapping kan
thank you Allah thank you herbalife !
target nak turun 40kg !
doakan taw ..
so sape2 nak lost weight . ask me now ! 

hanya dengan nutris lengkap , kita bolh improve kesihatan
selain trurn berat badan . nest post aku share ape perubahan lepas jumpa herbalife ni taw selain dr trun berat badan laa :)

ha ni die . aloe tea shake . saya minum pagi n malam . 
tengah hari makan makanan seimbang . nasi pun boleh taw :)

ask me now ! :)

i have done . how about you :)

THE ADVANTAGES :)






i LOVE HERBALIFE


Friday, 29 June 2012

dinner 2012

salam .

baru sekrang nak update . sebab malas . hahaha
ni dinner kami . tema desa tercinta . so sume nye ayu2 la kan :)

ngeee :)
gojesh kan ;p

my love :)
my everythng :)
i love u all so much !

my bella sayang
aku sangat suke gambar ni
nampak aku kurus
tapi bila la masa untuk ak dpt jd mcm dulu ? :(

gadis berkebaya 
asal muke aku mcm tu -,,-

omey nye syg2 sy ni :)

our tema :)

this my caca syg :)

my baby omey 
hahahha :)

my lovely ummi
sayang ummi !

my leyla sayang !
syg die jugak :)



bye3 :)


Thursday, 3 May 2012

maen GELI-GELI

assalamualaikum

euwww . maen geli2 . hahahha . ni la yang aku men geli2 tu


korang bayangkan . aku memang muka tak tahu malu . aku jerit bagai nak gila . aku cakap 'tak nak kepala dia . tak nakk ' semua orang pandang kot . tahu je la suara aku macam ape . macam petir kot . sumpah geli . aku jadi macam ni sebab kepala die keras . macam nak patuk aku . tu aku menjerit sakan tu . hahahaha . btw nice sangat (euwwww) hahahah

see . relex jee . hahahaha
lau korang nak try . cube laa :)

Tuesday, 24 April 2012

saat aku terjatuh

assalamualaikum



ya Allah . kau berikan aku kekecewaan pada hari ini . maka aku redha ya Allah , aku tahu pasti ada hikmah di sebalik semua yang terjadi  . hari ni aku kecewa . aku terjatu lalu aku menangis . kenape semua ini terjadi pada ku . humm . aku sdeyh sangat !!

im failed :(

ya Allah . stress nye aku
aku asyik menangis jew

tapi aku yakin semua ini ada hikhmahnye
aku redha :(
ya Allah . rawatlah kesedihan ini ya Allah :(

tapi aku masih bersyukur , dikurniakan mama n sahabat2 yang xputus2 bagi semangat . terima kasih mama n trme kasih sgt my mr.chef  . terima kasih sebab sentiasa ada kat cc kila . kila syg awak semua :"(


ye . jangan putus asa kilaa !!! chaiyok3x

Tuesday, 10 April 2012

tembikai

assalamualaikum :)


mama cerita kan . masa kecik2 aku suka sangat makan tembikai . mama cakap dulu time puase mama beli tembikai sepotong mcm ni la . mama cakap aku makan sorang . sampai comot2 . heheheh . aku dapat bayangkan muka aku comot gler time ni , hehehe . tapi sekarang aku tak de la suka sgt tembikai . tapi ok la :)

haa cm ni la kot . hahaha

macam ni kot dulu kalau dapat tembikai 

naseb baek tak jadi gini ;p

agak2 ada tak comot cam ni .
aku ase lagi teruk kot ;p

nyummyy :)

wah2 sonok muke dpt tembikai ;p

jangan kacau ! aku punyer :)

amboii ternganga mulut ! hahaha

sape ambek ! aku nangis kuwat2 ;p

ok puas hati aku dapat ni !!

mekasih mama , papa sbb dah jage kila ! i love both of u so muchh !! :)

Wednesday, 28 March 2012

selamat tinggal kenangan ! !

assalamualaikum

hari ni . aku rasa , aku tak sangka aku dah buat sume ni . korang ingat senang ke nak buat . lama aku kumpul segala kekuatan untuk aku lakukan semua ni . n now . everythng was done . aku dah tak sanggup dihina lagi . di caci . di kata . sekarang aku nak buktikan yang aku tak hidup dalam kenangan dulu2 . aku tak gila2 kenangan dulu . aku still ada maruah . memang aku akan menyesal sikit buat benda ni . sebab dah tak kan ada satu kenangan pon kat aku . tapi aku yakin . ALLAH tahu apa yang aku rasa selama ni . bohong la tak sayang kenangan kita . tapi kalau dah dihina . di bahan . sapa yang tahan . macam la aku ni terhegeh2 sangat . terima kasih sangat2 kat sape yang selama ni dah bahan aku . dah hina aku . memang aku tak dapat balas . tapi Allah maha berkuasa . tak kan ada maaf untuk korang yang kt luar sana yang dah hina aku !!!

SELAMAT TINGGAL KENANGAN

1st of all . aku dah delete sume gambar2 n file yang berkaitan dalam lappy aku . n aku dah kosongkan recycle bin aku . selamat tinggal kenangan . terima kasih sebab pernah bahagiakan aku . terima kasih sebab ajar aku erti ketabahan . erti kekuatan . erti menghargai , erti kesabaran . erti kejujuran , erti kesetiaan . erti persahabatan ! terima kasih atas segalanya . . .



tak cukup dengan tu . aku ade hard copy . so aku bakar pagi ni . puas aku tahan air mata aku masa aku buat benda ni . alhamdulillah aku berjaye . tapi air mata aku jatuh jugak saat aku buat entry ni . sebak . terkilan . aku kena jugak buat semua ni . supaya orang tak hina aku lagi . supaya sume orang tahu aku pon ada maruah diri !


ready untuk dibakar :')

preparation untuk dibakar .

 pack digi aku dulu . bye ~

 start dah :')

hancor lagi hati aku berbanding semua yang hancor ni :')

panas fon aku snap sume ni .
pape pon thanks knangan :)

hum . just say good bye !! 

good bye sweet moment !
album tu tak la bakar . sayang kot . kih3

good bye everything !
thanks coz dah ajar aku segala erti persahabatan n kasih sayang
semoga aku tak menyimpan dendam atas apa yang pernah terjadi dalam hidup aku
aku kena buat semua ni . aku ada alasan aku yang tersendiri 
aku buat bukan ikut nafsu amarah
lama dah aku fikir aku nak buat sume ni
alhamdulillah . dengan izin Allah . semuanya selesai
semoga berbahagia wahai segala kenangan
n aku pon . semoga aku jumpa dengan kenangan yang ikhlas dengan diri aku
n hummmmmm . juz say good bye n be happy shyakilla
aku kan kuat !! kawan2 kan ade . famly pon ada !
so good bye ~
maaf buat semua ni . huhu

Wednesday, 21 March 2012

bersamamu :)

salam .

nak update pic besama bff saya . yang ni sepetang di kolam ade ikan . cantik gler kolam dye . tak tipuu ;)
 hik3 lama nk update tapi malas la , ni pon malas . adoihaii  , bila la nk rjin .

together2 

ngee ~

thats laila . haha g awal sgt . ni je pic yg ade ;p

kredit to syahirah . comey pic ni .
mekasih ummi . tapi kami mmg comey pom ;p

tecca . nak nangis ke ? haha
ok habis dh bgmbar . jom balik .

ni g men boling bersama mereka lagi . cuma laila , tecca n ayu je xdop . g pon sbb nk ilangkan stress . puas hati la walaupon lama gler nk crik parking . huhu

kami je yang gi . huhu

winkk :)

makan dulu b4 maen :)


ok chaiyok3 ummi !
hebat ! hehehe


ni juara berturut2 ni !


ni pon hebat jugak ! ngee

ceh aku pon xkurang hebatnye . nak tahu nape?
tunggu lahh
ade gaya x ? haha
poyo lebih je ni .

ni result dye !
selamat la ummi ! xsmpt snap awal2
2 aku !! juara masuk longkang ! 
hebat kaann ! hahah

btw aku happy ngn korang , luv u all la !!